Jump to content


Photo
- - - - -

Sound quit working on old desktop pc


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Dachronic

Dachronic

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted 09 July 2010 - 07:46 PM

I have an old Dell Dimension 3100 I'm trying to fix for a family member, recently the sound just quit working and its saying that now there is no sound card installed ( although all it has was an integrated card but still a sound card none the less. ) Downloading the drivers is of no use because it says there is no card to apply them to. I've tried going into the add hardware wizard and manually adding the sound card and then installing the drivers but still no luck ( not sure if I picked the correct thing to install just followed instructions on a forum where someone had the same problem and was able to fix it this way ), under control panel > sounds there just isn't a device to pick to set as default. I've ran out of ideas and this forum and it's users have been very helpful in the past so I thought I would give it a go and see what you can come up with. Thanks in advance for any help given and if you need any more info from me just ask and I will post it asap.


Dell Dimension 3100 with XP professional


Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 9:36:08 PM, on 7/9/2010
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\System32\hkcmd.exe
C:\WINDOWS\System32\igfxpers.exe
C:\Program Files\Creative\Mixer\CTSVolFE.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\PROGRA~1\AIM\aim.exe
C:\Program Files\NETGEAR\WG111v3\WG111v3.exe
C:\Documents and Settings\Linda\Desktop\HijackThis.exe

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [igfxtray] C:\WINDOWS\System32\igfxtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxhkcmd] C:\WINDOWS\System32\hkcmd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxpers] C:\WINDOWS\System32\igfxpers.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [CTSVolFE] "C:\Program Files\Creative\Mixer\CTSVolFE.exe" /r
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [AIM] C:\PROGRA~1\AIM\aim.exe -cnetwait.odl
O4 - Global Startup: NETGEAR WG111v3 Smart Wizard.lnk = C:\Program Files\NETGEAR\WG111v3\WG111v3.exe
O9 - Extra button: AIM - {AC9E2541-2814-11d5-BC6D-00B0D0A1DE45} - C:\PROGRA~1\AIM\aim.exe
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\System32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\System32\browseui.dll

--
End of file - 2022 bytes
Posted Image

#2 guestolo

guestolo

    Site Donator

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16,247 posts

Posted 10 July 2010 - 06:16 PM

Which sound drivers did you install?
or try to reinstall I should say

Can you do the following
Go to START>>RUN>>Type in dxdiag

Hit OK
Let this totally load, you will see a green progress bar, when finished, click the "Save all information" button
Save this to your desktop, then copy/paste back here the contents please

not sure if I picked the correct thing to install just followed instructions on a forum where someone had the same problem and was able to fix it this way

What did you try already?
Do you have a link to the thread of that forum?

Do you want to post your own logs from FRST?
Follow the instructions posted Click Here